Arsacal
button
button
button
button


Jongeren op bedevaart naar Rome

Meivakantie 2020

Nieuws - gepubliceerd: woensdag, 23 oktober 2019 - 393 woorden

Vele wegen lei­den naar Rome. Mis­schien ben je al eens in Rome geweest. Maar heb je ook al een bede­vaart gemaakt naar deze wereld­stad? Die kans krijg je nu! Van 26 april tot en met 2 mei 2020 or­ga­ni­seert Jong­Katho­liek in samen­wer­king met het ‘Huis voor de Pelgrim’ een Jon­ge­ren­bede­vaart naar Rome.

Het ini­tia­tief heeft een lan­de­lijk karakter. We hopen dat uit ieder bisdom een mooie groep jon­ge­ren meedoet. De hulp­bis­schoppen Mgr. Woorts en Mgr. Mutsaerts gaan mee op reis. In Rome word je begeleid door een aantal Neder­landse pries­ters en diakens die de stad goed kennen.

Wat kun je ver­wach­ten?

Op zon­dag 26 april vertrek je met het vliegtuig. Samen bezoeken we de graven van de apos­te­len Petrus en Paulus, de eerste leer­lin­gen van Jezus. Tijdens de bede­vaart denken we na over hoe wij (kunnen groeien in het) volgeling van Jezus zijn. Elke dag vieren we de Heilige Mis op een bij­zon­dere plaats, waar­on­der in de St. Pieter en in de oudste Maria­kerk van het Westen: de Santa Maria Maggiore. Uiter­aard is er ook de au­diën­tie met paus Fran­cis­cus op het St. Pieters­plein. Je over­nacht in het klooster van de paters Teatijnen in het centrum van Rome, naast de grote basiliek van Sint Andreas.

Details

wanneer: 26 april t/m 2 mei 2020
voor wie: Maximaal aantal deel­ne­mers: 100 jon­ge­ren tussen de 18 t/m 28 jaar
prijs: € 439,- (tot 31 de­cem­ber 2019, daarna zal de prijs hoger liggen!)
organi­sa­tie: Jong Katho­liek en Huis voor de Pelgrim
contact: Huis voor de Pelgrim, 043-3215715, info@huisvoordepelgrim.nl
Diaken Rob Polet, r.polet@nicolaas-pa­ro­chie.nl
Jong Bisdom Haar­lem-Am­ster­dam, info@jong­bis­domhaarlem.nl
in­schrij­ving: Via de inschrijf­pa­gina van Huis voor de Pelgrim
pro­mo­tie: Begin no­vem­ber verschijnt het pro­mo­tie­ma­te­riaal in de pa­ro­chies

Te voet en OV

Verreweg het meeste in Rome zal te voet of met het open­baar ver­voer wor­den gedaan. Een goede conditie en goed kunnen lopen is daarom een vereiste, mede van­wege het ‘stevige’ pro­gram­ma en de vele indrukken die opgedaan wor­den. Op zater­dag 2 mei reis je per vliegtuig terug naar Neder­land.

Ga mee met jon­ge­ren vanuit Bisdom Haar­lem-Am­ster­dam

Tijdens deze pelgrimage zullen jon­ge­ren uit ons bisdom op ver­schil­lende momenten met elkaar samen reizen en thema's met elkaar bespreken onder be­ge­lei­ding van diaken Rob Polet. Wil je nu al meer weten over de bede­vaart neem contact op met Rob via on­der­staan­de gegevens of bena­der het jon­ge­ren­pas­to­raat Jong Bisdom Haar­lem-Am­ster­dam.

 

Jongerenbedevaart Rome Meivakantie 2020

Terug