Arsacal
button
button
button
button


Recepten van Zwitserse gardist in Haarlem uitgeprobeerd

In Katholiek Nederland van dinsdag 23 december

Nieuws - gepubliceerd: maandag, 22 december 2014 - 157 woorden
Myra dient het dessert op....
Myra dient het dessert op....

Op maan­dag 22 de­cem­ber wer­den in het Haar­lemse bis­schops­huis aan tafel gerechten gegeten uit het kook­boek van een Zwitserse gardist dat onlangs is ver­sche­nen. Bis­schop Jozef Punt nam zelf (enig) deel aan de voor­be­rei­dingen in de keuken, waarbij hij kokkin Mira van der Lubbe assis­teerde. Dit alles ten behoeve van de Katho­liek Neder­land uitzen­ding van dins­dag 23 de­cem­ber (17.30 uur).

De Zwitserse gardist die normaal de paus bewaakt, maar in een vorig leven kok was en nu een kook­boek heeft ge­schre­ven, heeft we­reld­wijd veel publicitaire belang­stel­ling gekregen. Ook de RKK wilde hier wel iets mee doen en kwamen op de gedachte om bis­schop Punt mee te laten koken aan enkele bijna pau­se­lijke recepten. Omdat de bis­schop zelf geen vlees eet, was het een vegeta­rische maal­tijd (aubergines en zo...).

Ik kan getuigen dat het toch wel heer­lijk smaakte (het dessert was wel heel erg zoet) maar - om met kar­di­naal Simonis te spreken - “Het was een beetje weinig”...

Terug