Arsacal
button
button
button


Swingend concert van Benedictinessen

Winterconcert in Aalsmeer

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 5 december 2015
Publiek (1) en koor en orkest (2) bij het winterconcert in Aalsmeer
Publiek (1) en koor en orkest (2) bij het winterconcert in Aalsmeer

Op vrijdag 4 december gaven de zusters Bene­dic­ti­nes­sen van Aalsmeer een winter­con­cert coor de kerk en hun klooster aan de Stommeerweg. Veel mensen waren gekomen om dit evenement mee te maken en ze werden niet teleurgesteld: een mooi en bij tijd en wijle swingend programma werd door de zusters, onder­steund door allerlei mensen die met hen verbonden zijn waaronder een heel aantal seminaristen uitgevoerd. Ook al duurde het programma bijna anderhalf uur en was er voor de meeste mensen geen zit­plaats, iedereen bleef geboeid luisteren. Het weer werkte gelukkig mee!

Op Sinterklaas­avond, 5 december, wordt het programma nogmaals uitgevoerd in Den Haag in het kader van de Italiaanse parochie (Missione Cattolica Italiana).

Moeder Diletta, de overste van het kloster, gaf een kort getuigenis en werd gefeliciteerd met haar verjaardag dit weekend. De zusters voerden werken uit van het Ave Verum van Mozart tot delen uit de musical Sister Act, Ierse en Spaanse kerstliederen en traditionele kerstliederen in verschillende talen. Na afloop hoorde ik mensen tegen elkaar zeggen: "Daar moesten ze maar een jaarlijkse Aalsmeerse trditie van maken".

Terug