Arsacal
button
button
button


Zalig Kerstmis met veel vreugde, vrede, geloof, vertrouwen en naastenliefde!

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 24 december 2015
Zalig Kerstmis met veel vreugde, vrede, geloof, vertrouwen en naastenliefde!

Van harte wens ik iedereen een zalig kerstmis toe!

A blessed Christmas! Gesegnete Weih­nachten! Un buon e santo Natale! Feliz Navidad! Joyeux Noël! Gaudium et pax in Domini Nativitatis sollemnitate!

Dat typisch katholieke woord 'zalig' slaat niet op het kerstdiner, maar het is uitdrukking van de wens dat dit kerstfeest ons en allen ook geestelijk goed mag doen, naar héél de mens, lichaam en ziel, dat het ons tot mooiere, betere mensen mag maken. Daar wordt ook heel de wereld beter van! Want het begin van de verbetering van de wereld, ligt toch echt in het hart van iedere afzonderlijke mens.... Kerstmis is het feest van de geboorte van onze Verlosser, Jezus Christus, en daarom uitdrukking van ons verlangen naar eenvoud, vreugde, liefde, harmonie, geloof en aanbidding, alles wat we in het kerstverhaal zien, kortom naar een wereld die een voorsmaak en voor­be­rei­ding is van de hemel....

In dit jaar van Barm­har­tig­heid wens ik ons allen toe dat we in de geboorte van dit Kind, onze Verlosser, de barm­har­tig­heid van God mogen ervaren. Heel concreet wordt die beleving in het sacrament van de biecht, daarom is dat voor wie dit bewust wil ontvangen verlangend naar vergeving, een ervaring alsof je je mooiste kerstfeest viert.

Terug