Arsacal
button
button
button


Drukbezochte nieuwjaarsreceptie in het nieuwe bisschopshuis

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 9 januari 2016
Tijdens de receptie
Tijdens de receptie
Zusters Karmelietessen uit Vogelenzang tijdens de receptie
Zusters Karmelietessen uit Vogelenzang tijdens de receptie

Op vrijdag 8 januari vond de traditionele nieuwjaars­re­cep­tie van de bisschop plaats, dit jaar voor het eerst in de pastorie van de kathedrale basiliek Sint Bavo, die binnenkort het bisschopshuis wordt. Gelukkig wist (vrijwel) iedereen de weg naar de Leidsevaart goed te vinden en was de receptie weer zeker zo druk als andere jaren. Zo'n vijfhonderd mensen trokken voorbij, een mooie gelegenheid om vele mensen uit het bisdom Haarlem-Amsterdam, het militair ordinariaat en het katholiek onderwijs te ontmoeten.

Mgr. dr. Jozef Punt, mgr. Jan van Burgsteden sss, mgr. Alphons Woolderink en ikzelf stonden in de voorkamer opgesteld om gelukwensen uit te wisselen. De vele gasten - waaronder ook de Groot­mees­ter en de Groot­mees­teres van het Koninklijk huis - hadden tevoren gelegenheid gehad om de prachtig gerestaureerde en fraai aangelichte kathedraal te bewonderen en het nieuwe kathedraal museum te bezoeken. Jongeren verkochten de wijnen - die ook tijdens de bijeenkomst werden geschonken - ten behoeve van een sponsoractie voor de wereld­jonge­ren­dagen en draaiden een aardige omzet.

Op deze dag werd tevens de zeventigste verjaardag van bisschop mgr. J. Punt gevierd, die door kanselier drs. Eric Fennis met een gloedvol en geestig betoog dankbaar werd toegesproken .

Op de website van het bisdom Haarlem-Amsterdam zijn meer foto’s van de receptie te zien:

Terug