Arsacal
button
button
button


Tienerdag met Mis en schaatsen

nieuws - gepubliceerd: zondag, 24 januari 2016
tijdens de Mis (click voor vergroting)
tijdens de Mis (click voor vergroting)
voorbede (click voor vergroting)
voorbede (click voor vergroting)
offergavenprocessie (click voor vergroting)
offergavenprocessie (click voor vergroting)

Zondag 24 januari werd een tienerdag gehouden die begon met de H. Mis in de kerk van de Aller­heiligste Drieëenheid in Bloemendaal. Daarna werd er geschaatst op het nabij­ge­le­gen ijsbaan.

Tieners kwamen uit onder meer Haarlem, Zandvoort, Zaandam, Assendelft en andere plaatsen om deze dag mee te maken. Een goede opkomst. De intieme kerk van Bloemendaal was precies mooi van grootte om de groep te herbergen.Een aantal tieners is ook actief bij Life Teen betrokken, een groep tieners die maandelijks samenkomt in Haarlem Oost.

De beelden zijn van de Eucha­ris­tie­viering, het schaatsen kon ik niet meer meemaken, maar de beide priesters die concelebreerden, Nico Kerssens en Johannes van Voorst, waren daar wel bij. Rafaël luisterde de Mis muzikaal op en jon­ge­ren­werker Matthijs Jansen van het bisdom Haarlem-Amsterdam had alles voorbereid. De coördinator van de kosters­groep had haar zondag­middag opgeofferd om in de kerk alles voor te bereiden.

Tijdens de preek ben ik ingegaan op de indruk die het vinden en voorlezen van de wet van God (eerste lezing) en het optreden van Jezus (evangelie) maakten. God raakt ook ons hart aan en dat zijn eigenlijk dé bevestigende en richting gevende momenten van ons leven.

In de kerk bevindt zich ook een kruis dat gemaakt is van op het strand aangespoeld wrakhout. Een mooi beeld: van het menselijk wrakhout dat wijst op dood en ondergang is het verlossend en levenbrengd lijden en sterven van Jezus Christus uitgebeeld.

Terug