Arsacal
button
button
button


Life Teen Haarlem tien jaar!

nieuws - gepubliceerd: maandag, 22 februari 2016
Slotwoord Janet Schipper bij de viering van Life Teen
Slotwoord Janet Schipper bij de viering van Life Teen

Life Teen Haarlem heeft de tienerleeftijd bereikt: zondag 21 februari werd in de Haarlemse Pastoor van Ars­kerk gevierd dat al tien jaar Janet Schipper, vrij­wil­lig­ers en tieners maandelijks op zondag­avond bij elkaar komen voor de Mis en een leuk, leerzaam, en verdiepend pro­gram­ma.

Deze zondag was ik erbij om dit tweede lustrum mee te vieren in de Eucha­ris­tie, die werd gecon­ce­le­breerd door kapelaan Nico Kerssens en geassis­teerd door diaken Boris Plavcic die binnenkort priester zal worden gewijd. Ook pastoor A. Hendriks was bij de Mis aanwezig, die werd gezongen en begeleid door de Life Teenband.

In de preek heb ik met enkele voorbeelden (o.m. van Anna, een meisje dat abortus liet doen toen zij zeventien was en hoe zij daarmee later in het reine kwam) willen laten zien hoe belangrijk het is om af en toe even een mooie (geloofs)ervaring op te doen en dat ook echt te zoeken. Dat is met name belangrijk om de moeilijke dingen in het leven met geloof en vertrouwen te kunnen beleven. Daarom nam Jezus de apostelen Petrus, Johannes en Jakobus mee op een hoge berg om even Zijn heerlijkheid te ervaren. Al bleken ze daarboven op de berg het spreken over lijden nog slaapverwekkend te vinden, toch hadden ze iets meegemaakt wat ze nooit zouden vergeten.

We wensen Life Teen een heel mooie toekomst toe onder Gods zegen!

Meer foto's en bericht op de Facebook pagina van Jong bisdom Haarlem-Amsterdam

Terug