Arsacal
button
button
button


Klooster blauwe zusters ingewijd

nieuws - gepubliceerd: zondag, 28 februari 2016
op de achtergrond het kloostertje
op de achtergrond het kloostertje
Klooster blauwe zusters ingewijd
rondgang door het klooster
rondgang door het klooster

Zondag­middag 28 februari hebben we het klooster ingewijd van de blauwe zusters (officieel: dienaressen van de Heer en van de Maagd van Matarà) in Heiloo. De zusters zijn onlangs in de verbouwde en opgeknapte voormalige kosterswoning van het Heiligdom van O.L. Vrouw ter Nood getrokken en die is op deze zondag als religieus huis ingezegend.

Verschillende vrienden en bekenden van de zusters waren uitgenodigd om de inwijding mee te maken van dit nieuwe onderkomen aan de Kapellaan.

Buiten

De gebeden van de zegening werden buiten verricht omdat de aanwezigen niet allemaal in het niet heel grote klooster zouden passen. Aan het einde van de gebeden ben ik rondgegaan door de kapel en de overige vertrekken om die met wijwater te besprenkelen.

Actief

De drie blauwe zusters zijn heel actief in en rond de bedevaarts­plaats: zij kosteren en verzorgen - vaak samen met rector Nars Beemster - allerlei activiteiten, zoals gezins­weekenden, catechese voor volwassenen, het ontvangen van scholen, vormsel­groepen en eerste communiecantjes.

Bedevaart

Met hun blauwe habijten zijn de zusters overal een bekende en gewaardeerde verschijning. We zijn dan ook blij met hun aanwezigheid in Heiloo, waar altijd mensen komen om een kaarsje op te steken, wat te bidden of te wandelen in het kruiswegpark. In de bedevaarts­plaats is een religieuze winkel en gelegenheid om iets te drinken of te eten in het Oesdom.

Heilige deur en biecht­gele­gen­heid

In dit heilig jaar van barm­har­tig­heid is de heilige deur geopend en iedere middag is er biecht­gele­gen­heid in de grote kapel van 13.00 - 14.30 uur. Dan zijn er steeds biechtvaders aanwezig en tot nu toe zitten die er gelukkig niet voor niets!

Terug