Arsacal
button
button
button


Guinness Book recordpoging: langste flessenstraat

Slotevenement Scholentour Vastenactie

nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 15 maart 2016
De Oegandese delegatie met de cheque
De Oegandese delegatie met de cheque (foto: Margot de Zeeuw)
Een klein deel van de flessenstraat
Een klein deel van de flessenstraat (foto: Margot de Zeeuw)
De finale van het slotevenement
De finale van het slotevenement

Dinsdag 15 maart hield Vastenactie in Nieuwegein het slot-evenement van de scholentour van Vastenactie. Een team van Oegandese kinderen, jongeren en begeleiders is de afgelopen weken 43 scholen langs gegaan om daar te vertellen over Oeganda en de school in Noord-Oost Oeganda die met steun van Vastenactie wordt opgebouwd. Aan het einde van de deze dag mocht ik samen met Vastenactie directeur Peter van Hoof en één leerling van elke aanwezige deelnemende school een mooie cheque overhandigen.

Er was enorm veel enthousiasme bij de basis­school-leerlingen om deze langste flessenstraat ooit te bouwen: meer dan 43.000 petflessen waren verzameld en die worden - nadat de recordpoging volgens alle Guinness-regels is vastgelegd - ingeleverd voor het statiegeld. Met wat andere bijdragen kwam het voorlopige totaalbedrag op meer dan € 15.000 uit dat door deze scholen is bijeen gebracht.De Gerardus Majella­school had het hoogste aantal flessen opgehaald.

Het jeugdjournaal zond 15 maart beelden uit van deze slot-bijeenkomst.

Het slotevenement bestond niet alleen uit het bouwen van de flessenstraat. De KISI-kids waren aanwezig en lieten van zich horen en ook de Oegandezen zongen de sterren van de hemel. Op de Facebook pagina van Vastenactie is alles te volgen.

Voor de scholen was het meer dan alleen een leuke actie. Het was ook kennis maken met een andere cultuur en met het geloof van deze Oegandese jongeren en voor de kinderen een prachtige manier om rechtstreeks in dialoog te gaan. Voor de mede­wer­kers van de kleine staf van Vastenactie was het een project dat veel energie kostte maar ook veel energie gaf en geeft.

Terug