Arsacal
button
button
button


Ik krijg zin in de Wereldjongerendagen!

WJ-warming up in Hilversum

nieuws - gepubliceerd: zondag, 1 mei 2016
Wilfred Kemp geeft uitleg
Wilfred Kemp geeft uitleg
met David, Annemarie en Daniël en Mieke Lamers
met David, Annemarie en Daniël en Mieke Lamers
Bij de KRO, luisterend naar Wilfred Kemp
Bij de KRO, luisterend naar Wilfred Kemp

Pastoor Dresmé van de Hilversumse Sint Vitus­kerk hield op de eerste dag in mei een speciale dag voor jongeren met het oog op de WJHD (Wereld­jonge­ren­dagen) die deze zomer in Krakau worden gehouden. Natuurlijk deed hij dat niet alleen: een flinke groep jongeren had zich voor de organisatie ingezet. Jongeren kunnen zich nog inschrijven, honderdduizenden gingen hen al voor....

Meer info is te vinden op www.jongekerk.nl

De dag in Hilversum - "WJD on air" - begon met de Eucha­ris­tie­viering die door de KRO werd uitgezonden. De omroep was ook in het verdere programma betrokken want de jongeren werden daarna in het AKN-omroep­ge­bouw aan de 's Gravenlandseweg ontvangen door Wilfred Kemp, Mieke Lamers en Gerard Klaasen, die vertelden over de betrokkenheid van de omroep bij de komende WJD en beelden lieten zien van voorgaande WJD's in Sidney en Madrid.

Tijdens één van de workshops die daarna plaatsvonden heb ik jongeren iets verteld over mijn activiteiten op social media en met het van gedachten gewisseld over het gebruik van deze media en de betekenis die ze kunnen hebben voor het doorgeven van de blijde bood­schap.

Er waren flink wat jongeren gekomen en ik zag in het parochieblad van Hilversum en omgeving dat er een stuk of vijf promotiedagen voor de WJD in de parochie hadden plaatsgevonden. Goed dat er zo veel aandacht voor is, want de wereld­jonge­ren­dagen zijn een onvergetelijke gebeurtenis, die je iedere jongere zou toewensen. Het is niet alleen een mooi programma maar ook al een ervaring op zich om met zoveel jongeren (de vorige keer in Rio waren er meer dan twee miljoen!) geloof en wereld-wijd-kerk-zijn te beleven.

Ook Annemarie Scheerboom was aanwezig: zij is tijdens de vorige editie van de WJD door de paus gekust, intussen getrouwd met David van Diepen en moeder van een prachtige zoon, Daniël (zie foto).

Terug