Arsacal
button
button
button


Priesterwijding Boris Plavčić

Elisabeth en Laurentius Kathedraal Rotterdam

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 28 mei 2016

Op zaterdag 28 mei werd Boris Plavčić door mgr. Johannes van den Hende in de Rotterdamse kathedraal onder grote belang­stel­ling tot priester gewijd. Het verheugde me erbij te kunnen zijn. Boris heeft aan de Tiltenberg zijn studies gedaan en ik ben daar een aantal jaren zijn rector geweest.

Naast het kathedrale koor was ook het koor van de Kroatische parochie actief, want Boris is Bosnisch-Kroatisch van afkomst en als kind met zijn familie naar Nederland gekomen tijdens de oorlogs­om­stan­dig­heden van die dagen. Hij weet dus uit de ervaring en de verhalen wat het is om te moeten vluchten. Tijdens het jongeren­pro­gramma was er een mooi gesprek van Boris met enkele vluch­te­lingen van dit moment die Boris in zijn parochie in Wassenaar had ontmoet.

Het was een mooie en genadevolle wijdingsplechtigheid, waarvoor ook kardinaal Simonis was gekomen. Voor mij per­soon­lijk ook wel een mooie herinnering omdat ik in de kathedraal van Rotterdam door - toen - mgr. Simonis tot priester ben gewijd. Ook Jan-Jaap van Peprstraten was aanwezig die een week na zijn eigen priester­wijding al bij een ander de handen op mocht leggen.

Van harte wens ik Boris heel veel zeggen toe en feliciteer hem en zijn familie en de H. Augustinus­parochie (Wassenaar, Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten) waar hij is aangesteld, van harte!

Terug