Arsacal
button
button
button


Warming up WJD-jongeren in Heiloo

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 25 juni 2016
tentenkamp voor de overnachting
tentenkamp voor de overnachting
Jongerenwerker Marius vd Knaap geeft een toelichting op het programma
Jongerenwerker Marius vd Knaap geeft een toelichting op het programma
Reispriester Ignas Tilma opent het middagmaal met gebed
Reispriester Ignas Tilma opent het middagmaal met gebed

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni was het voor­be­rei­dings­weekend voor de deelnemers aan de Dare2share-reis naar de Wereld­jonge­ren­dagen (WJD) van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Zo'n 135 jongeren gaan deze zomer vanuit ons bisdom richting Krakau, waarvan 12 op de fiets met de sportieve priester Johannes van Voorst. Ignas Tilma is de reispriester van de groep en gaat mee met de groep die toch maar de bus neemt, eerst naar Praag voor het voor­pro­gramma in samen­wer­king met Sant'Egidio daar en vervolgens over Auschwitz naar Krakau.

Om iedereen onder te brengen waren achter het Juliana­klooster grote tenten opgezet (zie foto). Ik had de indruk dat de stemming er al aardig in kwam, mede door de informatie voor de deelnemers en door de kennis­ma­king met elkaar.

Zelf zal ik me in Praag bij het gezel­schap voegen en met de jongeren mee naar Auschwitz en Krakau reizen. In Praag vieren we op zondag de Mis in de Dom. In Krakau vindt de eigenlijke wereld­jonge­ren­dagen plaats met een driedaagse catechese door één van de bis­schop­pen in de morgen (daarvan zal ik de eerste doen), een programma met allerlei evenementen naar keuze in de middag, een kruisweg door de stad, de avondwake op het veld en de slotmis met paus Franciscus.

Ik wens alle jongeren die meegaan heel goede, mooie, gezelliuge en inspirerende dagen toe!

En de thuisblijvers? Volgende keer beter!

Terug