Arsacal
button
button
button


Processies uit bisdom Haarlem-Amsterdam naar Kevelaer

nieuws - gepubliceerd: maandag, 27 juni 2016
Kapellenplatz met basiliek
Kapellenplatz met basiliek
Hoofdbroedermeesteres Dea Broersen met ambtsketen
Hoofdbroedermeesteres Dea Broersen met ambtsketen
de heilige deur in Kevelaer
de heilige deur in Kevelaer

Zondag 26 juni was ik in Kevelaer, het bekende heiligdom van Maria, Troosteres der bedroefden, waar pelgrims uit het Noord-Hollandse voor een driedaagse bede­vaart waren samengekomen.

De processie van Amsterdam, Haarlem en West-Fries­land met Volendam hebben zich verenigd om gezamenlijk deze bede­vaart te doen. De priesters Eric van Teijlingen als directeur van de bede­vaart, emeritus pastooor Jan van der Plas, pastoor Eugene Jongerden (Hoorn) en Paul Stomph (Volendam) begeleidden de bede­vaart. Zo'n tachtig deelnemers maakten deze drie dagen mee, voor de Pontificale Mis op zondag­avond waren bovendien andere pelgrims gekomen.

Na de Mis met koor en orkest in de basiliek van Kevelaer, werd de licht­pro&ces­sie over de Kapellenplatz gehouden, die eindigde voor de Genadekapel waar het eenvoudige prentje sinds 1642 wordt bewaard. In een korte toespraak heb ik de pelgrims gevraagd in dit Vaderloze tijdperk waarin zoveel gezinnen uit elkaar vallen, te beseffen dat we zoveel hebben gekregen en dat we mogen leven van de barm­har­tig­heid van een Vader in de hemel en van de Moeder van Barm­har­tig­heid, die ons naar Jezus leidt.

De pelgrims hadden mooie dagen met elkaar en met de Heer en Zijn Moeder in het mooie Kevelaer.

Terug