Arsacal
button
button
button


Priestervakantie in Praag

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 6 augustus 2016

Van 4 t/m 12 augustus 2016 is de 15e editie van de priester­va­kan­tie in Praag geweest. Priesters kunnen er vrij op intekenen om samen met een groep broeder-priesters een week vakantie te vieren.

De priester­va­kan­tie wordt al die jaren al geor­ga­ni­seerd vanuit het Haarlemse groot­semi­narie. Priesters uit ver­schil­lende bisdommen gaan mee, sommigen zijn jaarlijks van de partij, anderen zien we om de paar jaar verschijnen. Zelf ben ik tot nu toe ieder jaar meegegaan met dit initiatief waarvan ik destijds als rector aan de wieg stond. Ik vind het waardevol en prettig om zo’n week met medebroeders op te trekken en de verhalen te horen over hun ervaringen.

Het is vooral gezellig en Praag is ook nog eens een mooie stad met veel beziens­waar­digheden, maar we nemen zeker ook de gelegenheid om samen de H.Mis te vieren en te bidden. Het waren weer mooie en gezellige dagen met behalve een bezoek aan de vele beziens­waar­digheden van Praag ook een bezoek aan het fraaie stadje Kutna Hora. De priesters verbleven in een hotel van een Bene­dic­tijnen­klooster, in de fraaie barokkerk waarvan we de Mis konden vieren.Terug