Arsacal
button
button
button
button


Priestervakantie in Praag

Nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 6 augustus 2016 - 186 woorden

Van 4 t/m 12 au­gus­tus 2016 is de 15e editie van de pries­ter­va­kan­tie in Praag geweest. Pries­ters kunnen er vrij op intekenen om samen met een groep broeder-pries­ters een week vakantie te vieren.

De pries­ter­va­kan­tie wordt al die jaren al geor­ga­ni­seerd vanuit het Haar­lemse groot­semi­narie. Pries­ters uit ver­schil­lende bis­dom­men gaan mee, sommigen zijn jaar­lijks van de partij, anderen zien we om de paar jaar ver­schij­nen. Zelf ben ik tot nu toe ieder jaar mee­ge­gaan met dit ini­tia­tief waar­van ik des­tijds als rector aan de wieg stond. Ik vind het waarde­vol en pret­tig om zo’n week met mede­broeders op te trekken en de verhalen te horen over hun erva­ringen.

Het is vooral gezellig en Praag is ook nog eens een mooie stad met veel beziens­waar­dig­he­den, maar we nemen zeker ook de gelegen­heid om samen de H.Mis te vieren en te bid­den. Het waren weer mooie en gezellige dagen met behalve een bezoek aan de vele beziens­waar­dig­he­den van Praag ook een bezoek aan het fraaie stadje Kutna Hora. De pries­ters verbleven in een hotel van een Bene­dic­tijnen­kloos­ter, in de fraaie barok­kerk waar­van we de Mis kon­den vieren.Terug