Arsacal
button
button
button


Aartsbisschop van Maracaibo op bezoek

nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 23 augustus 2016

Op dinsdag 23 augustus, feest van de H. Rosa van Lima, was aarts­bis­schop Ubaldo R. Santana Sequera van Maracaibo in Venezuela op bezoek. Zoals bekend is de situatie in zijn land op dit moment niet gemakkelijk. De mensen lijden honger, er is corruptie en velen trachten in buurland Columbia aan voedsel te komen. Uit het bisdom Haarlem-Amsterdam gaat hier een priester naar toe...

Maracaibo is een grote stad van meer dan twee miljoen inwoners die in overgrote meerderheid katholiek zijn. De priester Francisco Niño Correa komt uit dit gebied, is sinds zijn priester­wijding in het jaar 2000 in Nederland werkzaam maar heeft nu gevraagd tijdelijk uitgeleend te kunnen worden om zijn volk in deze moeilijke om­stan­dig­he­den bij te kunnen staan. Hoewel Francisco gemist zal worden, was er natuurlijk ook begrip voor dit verzoek.

De aarts­bis­schop die in Europa moest zijn, kwam in Haarlem langs waar ik hem volgens afspraak heb ontvangen. Hij bewonderde de kathedraal en formaliseerde de reeds gemaakte afspraak. Van harte wensen we priester Francisco heel veel goeds en Gods zegen toe voor hemzelf en zijn priesterlijk werk in Venezuela.

Terug