Arsacal
button
button
button


Islam: Goede verhoudingen zijn mogelijk

Bisschop uit Kerala, India op bezoek

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 24 september 2016

Zaterdag­ochtend 24 september was bisschop dr. Remigiose Inchananiyil van Thamarassery in Kerala (India) op bezoek. vergezeld van Vicaris Gerard Bruggink en pastoor George Paimpillil. We spraken onder meer over de situatie in zijn bisdom waar de bevoking overwegend Islamitisch is en de katholieken slechts vijf procent.

Pastoor George Paimpallil is een priester van het bisdom van deze bisschop, evenals pastoor Matthew Njezhuhumkattil. Beide priesters zijn werkzaam in ons bisdom. De bisschop was naar Europa gekomen om de verschillende priesters van zijn bisdom die in west-europese landen werkzaam zijn, te bezoeken.

We spraken onder meer over de Islam, waarmee in zijn bisdom een goede samen­wer­king bestaat. We onderstreepten beiden het belang van een praktische dialoog en openheid naar elkaar en de inzet om radicalisering tegen te gaan. Isolering en stigmatisering werken niet positief. Ook in ons bisdom wordt het belang van weder­zijds contact ingezien. In Amsterdam West zijn de paters Salesianen hun werkzaamheden begonnen met onder meer als doel­stel­ling in contact te komen met moslim-jongeren in die wijken.

Na het gesprek kreeg de bisschop een rondleiding in onze prachtig gerestaureerde kathedraal.

 

Terug