Arsacal
button
button
button


50 jaar Moeder van de Verlosserkerk in Schalkwijk

Hoe verder naar de toekomst?

nieuws - gepubliceerd: maandag, 28 november 2016
De Moeder van de Verlosserkerk in Schalkwijk bij het feest
De Moeder van de Verlosserkerk in Schalkwijk bij het feest

Zondag 27 november bezocht ik twee parochie­ge­meen­schappen in ons bisdom: de Thomas van Aquino in Amsterdam en de Moeder van de Verlosserkerk in Haarlem-Schalkwijk. Die kerk vierde de vijftigste verjaardag van de consecratie (kerk­wijding), precies een halve eeuw eerder.

 

De St. Thomas van Aquino­parochie in de Rijnstraat in Amsterdam komt bijeen in een winkelpand, waar in een winkelpand met een winkel in religieuze artikelen ook een kleine kerkruimte is gemaakt, die tevens wordt gebruikt voor allerlei cursussen in het kader van het "Plein van Siëna". De Dominicaan pater Niesen vierde er de Eucha­ris­tie en aan het eind daarvan heb ik de aanwezige kerk­gangers kunnen ontmoeten. Een kleine gemeen­schap, maar in de huiskamersetting wel intiem en met krachtige samenzang onder goede orgelbegeleiding.

De parochie van Schalkwijk vierde het feest van de gouden kerkconsecratie met een terugblik-avond op zaterdag en een feestelijke Eucha­ris­tie­viering. De meeste mensen waren al vertrokken toen ik er pas kon zijn om tenminste de overgebleven kern-vrijwilligers te kunnen feliciteren. Ook daar wordt nagedacht over de toekomst en over de weg die de parochie het beste kan gaan.

Beide gemeen­schappen wensen we Gods zegen toe voor de toekomst!

Terug