Arsacal
button
button
button


Bijzondere mensen, bijzondere genade...

Diaken- en priesterwijding in de Haarlemse kathedraal

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 2 juni 2012
Bijzondere mensen, bijzondere genade...

Zaterdag 2 juni vonden de diaken- en priester­wijdingen in de kathedraal van Haarlem plaats, een prachtig gebeuren met de fraaie zang van de kathedrale koren, de mooie woorden van de Bisschop en vooral de genade die bijna voelbaar neerdaalt over drie mannen: Jim Schilder en Peter Piets die priester werden gewijd en Theo van Adrichem ofm die de diaken­wijding ontving

Jim Schilder is intussen bijna een bekende Nederlander: op TV en in andere media is het verhaal uitgezonden van zijn weg naar de katholieke Kerk en het priester­schap. De oud-eindredacteur van HP/De Tijd is niet heel ver weg terecht gekomen: in de St. Nicolaas­kerk, vlakbij het Centraal Station, vervult hij zijn priesterlijke dienst en daar draagt hij ook zijn eerste Heilige Mis op.

Ook Peter Piets is iemand die grote en originele gaven van Onze Lieve Heer heeft gekregen en hij zet die in binnen de parochies van Volendam, waar hij morgen bij zijn eerste heilige Mis als parochievicaris (kape­laan) zal worden ge­pre­sen­teerd, terwijl Paul Stomph dan als pastoor zal worden geinstalleerd. Natuurlijk heb ik op hun wijdingsdag (maar ook eerder) vurig voor hen gebeden: dat hun priester­schap heel vruchtbaar en gezegend mag worden en dat zij zelf veel vreugde en geluk in hun priester­schap mogen beleven.

De diaken­wijding van br. Theo van Adrichem, fran­cis­caans minderbroeder, was voor mij ook heel bijzonder. Ik ken Theo sinds 1967, toen we samen in het klein­semi­narie Leeuwenhorst begonnen. We hebben altijd contact gehouden en het is voor mij dan ook een grote vreugde dat hij vandaag de diaken­wijding heeft ontvangen en straks - over enkele maanden - tot priester zal worden gewijd.

Terug