Arsacal
button
button
button


Toewijding van Nederlandse bisdommen aan Maria

Zaterdag 13 mei • 15.00 uur • O.L. Vrouwebasiliek in Maastricht

nieuws - gepubliceerd: maandag, 8 mei 2017
Een pelgrimsbeeld van O.L. Vrouw van Fatima was bij de H. Mis na de bisschoppenvergadering
Een pelgrimsbeeld van O.L. Vrouw van Fatima was bij de H. Mis na de bisschoppenvergadering

Zaterdag 13 mei komen de Nederlandse bis­schop­pen naar Maastricht voor een toe­wijding van de Nederlandse bisdommen aan het On­be­vlekt Hart van Maria. Om 15.00 uur gebeurt dat tijdens een plechtige Vesper­viering in de O.L. Vrouwe­basi­liek (Sterre der Zee).

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de verschijningen van Maria in Fatima plaatsvonden met het voorspelde ‘zonnewonder’ waarvan tienduizenden mensen getuige waren. In die verschijningen is de verering van het On­be­vlekt Hart van Maria bijzonder aanbevolen en werd de toe­wijding van Rusland aan het On­be­vlekt Hart gevraagd, later verbreed tot de gehele wereld.

Zaterdag 13 mei, de dag waarop het precies honderd jaar geleden is dat de eerste verschijning plaats vond, zal paus Franciscus in Fatima zijn om Francisco en Jacinta, twee van de zieners, heilig te verklaren en dit jubileum te vieren. In vereniging daarmee zullen de Nederlandse bis­schop­pen dus de Nederlandse bisdommen aan Maria toewijden. Het is tevens de feestdag van de H. Servatius, eerste geloofs­ver­kon­diger in ons land, die in Maastricht begraven is en voor wie die zondag een processie zal worden gehouden door de straten van deze stad. Naar mogelijkheid zullen bis­schop­pen na de toe­wijding tevens een bezoek brengen aan het graf van Servatius.

De Vesper­viering in Maastricht is vrij toegankelijk.

Terug