Arsacal
button
button
button


Antoine Bodar 25 jaar priester

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 27 september 2017

Op woensdag 25 september was er in het bisschopshuis naast de Haarlemse kathedraal een ontmoeting met Antoine Bodar ter ere van zijn 25-jarig priesterfeest.

Afgelopen zondag was in Schagen het zilveren priesterfeest van wijdingsgenoot deken Eduard Moltzer gevierd. Op deze woensdag­avond, één dag na de wijdingsdag, werd het jubileum van dr. Antoine Bodar herdacht in aanwezigheid van de bisschop, mgr. dr. Jozef Punt, secretaris-generaal Eric Fennis en mijzelf, met een maaltijd in de huiselijke kring.

Antoine Bodar is in deze vijfentwintig jaar het gezicht van de Kerk in de media geweest en deze media-optredens werden en worden door zeer velen gewaardeerd en gevolgd. Daarnaast heeft dr. Antoine Bodar vele publicaties op zijn naam staan, waarmee hij een groot publiek bereikt. Talloze lezingen in het hele land hebben de bood­schap van het evangelie en van de kerk op toegankelijke wijze toegelicht en verklaard. De media-optredens worden gekenmerkt door welwillende eruditie en hartelijke verbondenheid met de kerk. Natuurlijk zal af en toe een eerlijke kritische opmerking niet ontbreken, maar de grondtoon is daarbij altijd het geloof en de kerk die hij wil dienen.

Op deze avond is er uiting gegeven aan onze dankbaarheid en waardering daarvoor.

Van harte wensen we Antoine Bodar gezondheid en veel zegen toe in alles wat hij onderneemt. Moge de Geest van God hem de goede woorden in de mond blijven leggen! Van harte hopen we dat hij velen zal bereiken en voor al die mensen een lijntje met God en de Kerk zal kunnen zijn.

Terug