Arsacal
button
button
button


Bisdombedevaart naar Assisi

Ambassadeurs kwamen bijeen

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 28 september 2017
Lyanne Blonk licht toe
Lyanne Blonk licht toe
Bijeenkomst van de ambassadeurs
Bijeenkomst van de ambassadeurs
Toegang tot de bijeenkomst in de zaal van de Boomkerk
Toegang tot de bijeenkomst in de zaal van de Boomkerk

Deze week is een vijftal bijeenkomsten gehouden voor ambassadeurs van de Assisi­bede­vaart die het bisdom Haarlem-Amsterdam in de Mei­va­kan­tie komend jaar gaat houden. De ambassadeurs zorgen voor promotie en kunnen informatie geven. Ook de inschrijving is van start gegaan.

Veel informatie kan ook worden bekeken op de VNB website waar pelgrims zich kunnen in­schrij­ven. Het gaat om de reizen AS1801 en AS1802. Er is een apart pro­gram­ma voor kinderen en gedeeltelijk voor jongeren en voor hen (van 0 - 25 jaar) zijn er enorme kortingen op de prijs.

Zelf was ik bij een tweetal bijeenkomsten in de ‘Boomkerk’ (H. Franciscus van Assisi) in Amsterdam en daar werd ik zelf ook enthousiast van. Dat enthousiasme was er ook bij de aamwezige ambassadeurs. Lyanne Blonk (coördinator), Matthijs Jansen (jongeren­wer­ker) en Jos van Bussel (VNB) gaven goede uitleg en ook ikzelf heb wat verteld over Assisi.

Intussen wordt steeds meer duidelijk over het pro­gram­ma, onder meer dat het kathedrale koor ons op de reis zal vergezellen en dat we een bijzondere gebeds- en herdenkings­avond zullen gaan beleven op de avond van 4 mei. Assisi is niet voor niets als stad van Franciscus stad van “vrede en alle goeds” (Pax et bonum) en die dag is natuurlijk een uitglezen gelegeheid om voor de vrede te bidden, zoals ook de pausen dat daar met regelmaat zijn komen doen.

De vliegreis is van 30 april tot en met 5 mei en kost € 799 (op basis van halfpension), de bus­reis vertrekt op 28 april en is terug op 6 mei, kosten hiervan zijn € 899.

Inschrijving is mogelijk tot 1 februari 2018.

Terug