Arsacal
button
button
button


Pastoor Maurizio Pallù is ontvoerd

oud-pastoor in Haarlem en Heerhugowaard

nieuws - gepubliceerd: zondag, 15 oktober 2017
Pastoor Maurizio Pallù
Pastoor Maurizio Pallù

Afgelopen donderdag is pastoor Maurizio Pallù (63) op klaarlichte dag door gewapende mannen ontvoerd in de buurt van Benin City, Nigeria, waar hij als mis­sio­na­ris werkzaam is. Zij eisen losgeld. De pastoor heeft kunnen bellen met een bekende om te zeggen dat hij het goed maakt in zijn gevangen­schap. Pastoor Maurizio heeft vele jaren gewerkt in ons bisdom Haarlem-Amsterdam.

In 1996 werd pastoor Maurizio geïnstalleerd als pastoor van de Johannes de Doper­parochie in Haarlem, daarna werkte hij lange tijd als pastoor van de H. Dionysius­parochie in Heer­hu­go­waard en als spirituaal in het Redemptoris Mater seminarie van Nieuwe Niedorp.

Pastoor Maurizio is afkomstig uit Florence en priester van het bisdom Rome. Op verzoek van verant­woor­de­lijken van de Neo­ca­te­chu­me­nale Weg was hij uitgeleend aan ons bisdom om in de moeilijke beginjaren het Redemptoris Mater­semi­narie te onder­steunen. Zo'n drie jaren geleden ging een lang gekoesterde wens van hem in vervulling om als mis­sio­na­ris te mogen werken en dat heeft hij de laatste jaren in Nigeria gedaan.

De persvoorlichter van het Vaticaan, Greg Burke, en media berichten dat Paus Franciscus over de kidnapping is geïnformeerd en voor hem bidt en daar wil ik iedereen graag toe oproepen. In Nigeria gebeurt het vaak dat iemand wordt gekindnapt en tegen een hoog losgeld wordt vrijgelaten. Aarts­bis­schop John Olorufemi Onaiyekan heeft verklaard dat hij goede hoop heeft dat de priester zal worden vrijgelaten. De pastoor was onderweg met vier anderen toen zij werden aangevallen en beroofd. De pastoor werd meegenomen, de anderen mochten gaan.

Laten we dus bidden om een spoedige vrijlating van pastoor Maurizio!

Terug