Arsacal
button
button
button


Bisschoppen vergaderen voortaan in Vleuten

Leo Fijen presenteert Piusalmanak, Klooster! en boek van Antoine Bodar

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 15 december 2017

Dinsdag 12 december was de maandelijkse bis­schop­pen­ver­ga­dering. Die vond voor de tweede maal plaats in Vleuten. Aansluitend aan de vergadering werd de Eucha­ris­tie gevierd in de aanpalende parochiekerk. Enigszins voorbereid op de komst van de bisschop van Haarlem-Amsterdam was de lokatie al.

Tegenover de kerk ligt de "Puntenburg", zoals op de bijgaande foto met winters karakter te zien is. Mgr. Jozef Punt was dit keer de celebrant en predikant bij de Mis van de bis­schop­pen.

Voorafgaand aan de vergadering was Leo Fijen even aanwezig om de nieuwe editie van de Pius-almanak te geven. De Pius-almanak is het adresboek van katholiek Nederland. Samen met deze uitgave - de 130e jaargang! - voor het jaar 2018, overhandigde Leo Fijen ook een exemplaar van het fraaie nieuwe blad "Klooster!" dat vier keer per jaar gaat verschijnen. De glossy staat vol met kloostergerelateerde verhalen, niet alleen over kloosterlingen maar ook over ervaringen van allerlei mensen met kloosters of kloosterlijke aspecten. Mooi uitgegeven en gevarieerd en toegankelijk van inhoud! Geschikt voor een breed publiek.
Ook gaf hij de bis­schop­pen nog het nieuwe boek van Antoine Bodar met gesprekken met allerlei bekende personen die hij heeft gevoerd in het kader van het programma "Eeuwigh gaat voor oogenblick". Wie het programma destijd heeft gezien, kan zich zeker herinneren dat het om mooie, interessante, zelfs diepgaande gesprekken ging. Van harte aanbevolen!

 

 

Terug