Arsacal
button
button
button


Vastenaktie op scholentour in Zwaagdijk-Oost

nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 6 maart 2018

Dinsdag­mid­dag 6 maart was ik in de Sint Jozef­school in Zwaagdijk-Oost waar de vastenaktie een bezoek bracht en met leerlingen van groep 7 en 8 en de Kisikids een musical voor het voetlicht bracht, natuurlijk om de leerlingen te stimuleren mee te doen aan de vastenaktie voor gehandicapte kinderen in Zambia.

Het was mooi om deze kleine school te bezoeken: 85 leerlingen en in een nieuw gebouw (vijf jaar oud), samen met een peuterspeelzaal en een dorpshuis. En er wordt duidelijk ook aandacht besteed aan de identiteit, waaraan de leer­krachten onlangs bijzondere aandacht hebben besteed in een project met Verus en Arcade, twee organisaties die de scholen op dit terrein begeleiden. Ook zijn er goede contacten met de parochie. Zo zal het resultaat van de vastenactie met Pasen in een viering in de kerk worden aangeboden en zijn er door het jaar regelmatig school­vieringen.

Vastenactie is heel succesvol met deze opzet waarin wordt samen­ge­werkt met Kisikids om een leuke toegang te hebben om de vastenactie te promoten. De Kisikids zijn goed geoefend en brachten een mooie en inhoudsvolle musical - ‘Spector. Het beste zit van binnen’ - naar voren die door leerlingen, leer­krachten en aanwezige (groot)ouders zeer werd gewaardeerd. Zij zijn op veel scholen geweest, dwars door het hele land en voor de betrokken jongeren is dit dus een hele tijdsinvestering die zij echter met veel plezier geven voor het goede doel. De scholen waar de scholentour is geweest, waren enthousiast en hebben Vastenaktie alvast voor volgend jaar geboekt...

Terug