Arsacal
button
button
button


Bij de zusters van Moeder Teresa

nieuws - gepubliceerd: zondag, 1 april 2018

De zusters van Moeder Teresa (officieel: Missionaries of Charity) doen al vele jaren goed werk in Amsterdam en in Rotterdam. Zij zorgen op de eerste plaats voor de armsten en een van de ac­ti­vi­teiten is de maaltijden die zij geven, ook op Pasen.

Om drie uur 's middags vierden we de heilige Mis met de zusters en de gasten. Priester Johannes van Voorst con­ce­le­breerde en ook pater Vincent Wang van de svd-gemeen­schap was aanwezig. Na afloop was er een maaltijd waaraan veel mensen van de straat aan deelnamen, bij elkaar meer dan honderd personen van allerlei nationaliteiten. De beide priesters hielpen samen met de zusters en de vrij­wil­lig­ers met het uitdelen van de maaltijden, het afwassen van borden en bestek en het schoonmaken van de eetzaal. Ik mocht aan iedere gast een paascadeautje uitdelen.

Het is mooi dat er in Amsterdam al zoveel jaren een zichtbaar teken is van nabijheid van onze kerk en zorg voor mensen die het niet gemakkelijk hebben. De zusters doen hun mooie werk met veel plezier. "Wij herkennen Jezus niet alleen in de Eucha­ris­tie en in de priester maar ook in de armen", zei één van de zusters me.

Terug