Arsacal
button
button
button


De oudste actieve priester viert feest...

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 7 april 2018

Op beloken pasen, zondag van de barm­har­tig­heid, viert de oudste nog actieve priester, pater J.G. Sijm smm in zorg­cen­trum Saenden in Zaandam zijn zestigjarig priesterfeest. En hij was nog wel een ‘late roeping’!

Pater Sijm is sinds 1999 rector van zorg­cen­trum Saenden in Zaandam. In december aanstaande hoopt hij negentig jaar te worden, maar nog steeds is hij actief en verzorgt hij de eucha­ris­tie­vieringen in het zorg­cen­trum, de laatste jaren onder­steund door diaken Sibrecht Fieggen. Daarmee is pater Sijm de oudste aangestelde priester in het bisdom. Wel zijn er ook andere priesters die op zeer hoge leeftijd een goede gezondheid genieten en heel actief zijn met assistenties, zoals ver­schil­lende priesters van het wijdingsjaar 1955! Zij zijn priester gewijd toen ik maar net geboren was.

Pater Sijm is priester in hart en nieren en een man van de Kerk. Hij is in het bisdom geen onbekende en is regelmatig aanwezig bij de grote diocesane vieringen en bijeenkomsten. Helaas lukt het me niet hem op deze dag per­soon­lijk te gaan feliciteren (het is zondag van de Barm­har­tig­heid met eigen bijzondere vieringen in Heiloo [NL] en in de kathedraal [ENG]), maar naast de gewone felicitaties vanuit het bisdom, wil ik ook langs deze weg hem van harte feliciteren met deze mooie mijlpaal en hem een mooie dag toewensen!

Terug