Arsacal
button
button
button


Jongeren van ‘De Noordkop’ ontvangen het Vormsel

nieuws - gepubliceerd: zondag, 15 april 2018

Veel parochianen van Den Helder met Julianadorp, Anna Paulowna en ’t Zand waren naar Breezand gekomen om daar het heilig vormsel van de regio te vieren. Het was een mooie viering met fraaie zang in een goed gevulde kerk.

Maar liefst 23 jongeren uit deze parochies ontvingen zondag­och­tend 14 april dit sacrament van de heilige Geest. Bij één van de voor­be­rei­dings­avon­den was ik aanwezig geweest en heb dus ook van de voor­be­rei­ding een indruk gekregen, waarbij een prima project werd gebruikt. Pastoor Ivan Garcia en diaken Henk Schrader waren bij de viering en leidden alles in goede banen samen met de dames van de werk­groep. Iemand iuit de parochie had een grote afbeelding geschilderd van een hart met de heilige Geest erin als een aansporing aan de vele aanwezig gelovigen om de heilige Geest in hun hart te bewaren en vanuit die Geest te leven.

Na afloop van de viering werden de doos met gebeden die de vormelingen aan God hadden geschreven, verbrand: de inhoud van de gebeden was tenslotte voor de hemelse vader bestemd en voor niemand anders.

Tijdens de viering werd in de kerk iemand onwel, maar gelukkig bleek dat allemaal goed te zijn afgelopen. Later op de dag was er nog even telefonisch contact met een dochter die gelukkig een goede afloop kon bevestigen.

Van harte feliciteren we de vormelingen en wensen aan hen veel kracht en hulp van de heilige Geest toe!

Terug