Arsacal
button
button
button
button


Pastoor Van der Linden (86) schrijft boek over de bijbel

Alpha-avond in Beverwijk

nieuws - gepubliceerd: dinsdag, 17 april 2018
Aanbieding van het boek
Aanbieding van het boek
Het boek van pastoor Jan van der Linden
Het boek van pastoor Jan van der Linden

Pastoor Jan van der Linden is geboren in 1931 en bijna 87 jaar; hij is heel actief met assistenties in parochies en bijbel­groepen en maakt deel uit van het team van de Alpha-cursus bij de Apostelkerk in Beverwijk, die al vele jaren met succes door pastoor Henk Niesten wordt geleid. Pastoor Van der Linden heeft een boek geschreven: ‘Spreekt God nog tot ons?’ Een inleiding met bij ieder hoofdstuk gespreksvragen over heel het Oude Testament.

Dinsdag­avond 17 april was ik bij de Alpha­cursus om een bijdrage te geven rond het thema: ‘De kerk’. Meer dan veertig mensen waren gekomen om deze avond te volgen. De goede en gezellige sfeer, het heerlijke eten, het delen van geloof en het verdiepen daarvan draagt allemaal bij aan het succes van deze avonden, ook nog nu die al zovele jaren worden gehouden.

Tijdens de avond werd het boek van pastoor Van Der Linden ge­pre­sen­teerd en aan mij aangeboden. De pastoor heeft jarenlange ervaring in het leiden van bijbel­groepen en heeft reeds vele mensen geholpen om de bijbel te verstaan. Tegelijk is hij een man van geloof en van de kerk en die overtuiging zal zeker ook in dit boek doorklinken. Op dit moment heb ik de tekst nog niet geheel kunnen lezen maar enkele steekproeven maakten mij wel duidelijk dat het boek leesbaar is en een inleiding geeft waarin alle vragen die mensen hebben rond de bijbel echt aan bod komen.

Het boek kost € 10,-, telt 156 pp. en is geproduceerd door Boekscout in Soest, maar ook via de auteur te verkrijgen.

Terug