Arsacal
button
button
button


Afscheid van een bevlogen penningmeester

Nieuwe impulsen voor Heiloo (“’t putje”)

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 24 augustus 2018
Enkele bestuursleden en adviseurs met de vertrekkende penningmeester
Enkele bestuursleden en adviseurs met de vertrekkende penningmeester

Bevlogenheid is meestal niet de eerste kwalificatie die je een penning­mees­ter toedicht. Die gaat immers heel nuchter over de centen. De penning­mees­ter van O.L. Vrouw ter Nood monitorde de in- en uitgaven van het Heiligdom in Heiloo nauwgezet, juist omdat hij met hart en ziel achter de doel­stel­ling van de bede­vaart­plaats stond.

Deze week moeten we helaas afscheid nemen van Jos Dijkman uit Castricum, die voor zijn nieuwe functie naar Oostenrijk verhuist. Die afstand wordt helaas wat te groot om penning­mees­ter in Heiloo te kunnen blijven. In de twee jaren dat hij penning­mees­ter was, heeft hij veel gedaan voor het heiligdom om beter inzicht te krijgen in de financiële positie en tot een financieel gezonde exploitatie te komen.

Dat heeft er mede toe geleid dat het bestuur van de bede­vaart­plaats, waarvan ik voorzitter ben, samen met een extern deskundige een plan aan het voor­be­rei­den is om het heiligdom en diocesaan centrum zonder verliezen door te laten gaan en het een grotere uitstraling te geven en voor bredere groepen aantrekkelijk te maken, waarbij natuurlijk altijd het doel en de bezieling blijft: Door Maria naar Jezus.

Van harte hopen we dat deze mooie plaats die bij zoveel mensen een bijzonder plekje heeft, nog meer mensen mag kunnen trekken voor reflectie en bezinning en in contact zal brengen met Maria, met Jezus, met het evangelie en de Kerk.

Van harte wensen we Jos Dijkman alle zegen toe voor de toekomst in die nieuwe wereld die nu voor hem open gaat.

Terug