Arsacal
button
button
button
button


Speurtocht naar het toevertrouwde pand

Personeelsfeest bisdomcurie

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 22 september 2018
Speurtocht naar het toevertrouwde pand
ingang van de Tiltenberg
ingang van de Tiltenberg

Vrijdag 21 september was het personeelsuitje van de medewerkers van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Nou ja, uitje: we bleven gewoon op De Tiltenberg, waar de curie sinds twee jaar is gevestigd.

De middag begon met een lunch en een presentatie met een stukje geschiedenis van het bisdom. Een speurtocht leidde de in groepen ingedeelde bisdom­me­de­werkers lang alle hoeken en gaten van het gebouw, waarna dit gedeelte werd afgesloten met een quiz. De ‘uitkomst’ van de speurtocht was een korte tekst die de titel is van een boek van de vroegere bisdom-archivaris Bertus Voets pr. en die tevens de wapenspreuk is van de eerste bisschop van Haarlem na het herstel van de hiërarchie in 1853: “Bewaar het toevertrouwde pand” (Depositum custodi).

Tot besluit genoten we met elkaar van een heerlijke maaltijd, waarbij bisschop Punt de prijzen uitreikte voor de behaalde resultaten bij quiz en speurtocht. De personeels­middag bood op deze wijze een goede gelegenheid om met elkaar wat anders in contact te komen, met veel dank aan het comité dat de middag op een heel leuke wijze gestalte heeft gegeven!

Terug