Arsacal
button
button
button


Bij de familiedag in Heiloo

Maandelijkse ontmoeting, catechese en viering voor gezinnen

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 24 oktober 2018
Blauwe zusters b.g.v. een professie in Heiloo
Blauwe zusters b.g.v. een professie in Heiloo
Deze keer was er ook aanbidding tijdens de familiedag
Deze keer was er ook aanbidding tijdens de familiedag

Zondag 21 oktober was ik in Heiloo bij de Familiedag. Iedere maand is er in het heiligdom zo'n familiedag en elke zondag is er om 16.00 uur een Eucha­ris­tie­vie­ring die op gezinnen is afgestemd. Deze zondag heb ik deze viering gedaan.

In de loop van de middag kwam ik in Heiloo aan en heb nog even meegedaan met het boogschieten waar de kidneren mee bezig waren. Voor de kleintjes was er een creche. En voor de volwassenen was er een aanbidding vanwege het thema van deze familiedag. Aan het einde van de H. Mis vindt altijd een lichtprocessie plaats waarna het tijd wordt om met elkaar te gaan eten. Het volledige pro­gram­ma van deze mooie dagenvindt U onderaan dit bericht met het e-mail adres waar gezinnen zich kunnen opgeven om mee te doen.

Door de herfst­va­kan­tie was deze familiedag wat minder druk bezocht dan anders, maar er was toch een goed aantal gezinnen aanwezig. Een paar kinderen hebben de Mis gediend en in de Mis heb ik met enkele verhalen uit het dagelijks leven laten zien hoe wij mensen geneigd zijn om altijd de beste plaats voor onszelf te zoeken zoals de apostelen Jakobus en Johannes dat deden, achter de rug van de andere apostelen om (Mc. 10, 35-45). dat leidt tot strijd en afgunst. Jezus leert ons daarentegen dat we offers moeten brengen en moeten dienen. Één apostel bleef trouw, ook toen het moeilijk werd en niet zo leuk: Johannes stond onder het kruis van Jezus.

De ‘blauwe zusters’ (Dienaressen van het Mensgeworden Woord en de Maagd van Matará) zijn actief voor deze mooie familiedagen waar gezinnen elkaar ontmoeten en geloof vieren en delen. De zusters geven ook catechese, onder meer zijn ze gestart met een eerste communie-voor­be­rei­ding op het heiligdom. Op de website van O.L. Vrouw ter Nood is alle informatie na te lezen.

Pro­gram­ma

13.30 uur - Gezellige inloop, koffie, thee, limonade
14.00 uur - Leuk familiespel
14.30 uur - Catechese in leeftijds­groepen/ oppas
15.30 uur - Lopen naar de Bede­vaartkapel
16.00 uur - H. Mis in de Bede­vaartkapel
17.00 uur - Processie
17.30 uur - Warme maaltijd in het Juliana­klooster

Inhoud

Er is afwisselend, een gezamenlijke pro­gram­ma en een afzonderlijke pro­gram­ma/catechese voor leeftijdscategorie.

Data

De volgende familiedagen zijn:

  • zondag 16 december 2018
  • zondag20 januari 2019
  • zondag17 februari 2019
  • zondag 17 maart 2019
  • zondag 28 april 2019
  • zondag 26 mei 2019
  • zondag 30 juni 2019

Wilt u zich opgeven? stuur een e-mail naar familiedagen@olvternood.nl

Terug