Arsacal
button
button
button
button


Wokfestijn in Waterland

PCI organiseert caritasfeest in Purmerend

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 14 november 2018
Met bestuur en medewerkers van de caritas en drs. Ernst Meijknecht
Met bestuur en medewerkers van de caritas en drs. Ernst Meijknecht
Ze zitten klaar om de kinderen te schminken
Ze zitten klaar om de kinderen te schminken
De knuffels
De knuffels

Voor de zevende keer organiseerde de Parochiële Caritas Instelling (PCI) van de parochie Maria, Moeder van God op 14 november een Caritas Wokfestijn aan de Koemarkt in Purmerend. Tussen de twee- en de driehonderd mensen namen aan dit feestelijk gebeuren deel. Ik bezocht deze dag samen met caritas staf­me­de­werker Ernst Meijknecht.

PCI Waterland heeft nauwe contacten met allerlei instellingen die zich inzetten voor daklozen, mensen met verslavings­pro­ble­ma­tieken, vluchtelingen, mensen die in de schuldsanering zitten, mensen met psychiatrische problematieken en ga zo maar door. De parochiële PCI zet zich heel goed voor deze mensen in, reden waarom de parochie enkele jaren geleden 'parochie van het jaar' is geworden. In goed overleg met alle maat­schap­pe­lijke instellingen nodigt de PCI jaarlijks enkele honderden mensen uit voor een heerlijke maaltijd in wok-restaurant De Doele, waarvan de eigenaars ook een hart hebben voor mensen die het niet zo goed getroffen hebben in het leven. Het is zeker zeer onterecht om te denken "eigen schuld" als mensen in ellende zitten; zoals mw. Elly de Vos zegt, caritas-medewerker van het eerste uur: "Het kan ons in feite allemaal overkomen dat je bij­voor­beeld dakloos wordt". De PCI helpt regelmatig als iemand zelfs het kleine bedrag niet heeft wat voor de nacht­opvang nodig is. Het gebrek aan woningen is trouwens momenteel een groot probleem. Ik hoorde dat zelfs gezinnen in een tijdelijke woonvoorziening zitten, die helaas over enkele maanden moet worden afgebroken zonder dat de gezinnen weten wat dan hun toekomst zal zijn.
PCI Waterland heeft in ieder geval een groot hart voor deze mensen en dat geldt ook voor degenen die het initiatief van de PCI steunen met geld, faciliteiten of mens­kracht.
Verschillende wethouders van de gemeente bezochten het wokfestijn (de burge­mees­ter was verhinderd) evenals vertegen­woor­digers van de verschillende instellingen waarmee de PCI samenwerkt.

Er was met spel en andere attenties speciaal aan de kinderen gedacht die op deze manier een heerlijke onbezorgde middag hadden. Er waren heel wat gezinnen aanwezig. Ik heb bij­voor­beeld even staan kijken bij het schminken van de kinderen. Op het einde kregen alle kinderen een leuke knuffel mee naar huis.
Het restaurant had een prachtig buffet verzorgd, echt een feestelijke maaltijd.

Ik heb veel waardering voor dit mooie initiatief.

Terug