Arsacal
button
button
button


Kerstconcert in Almere Poort

Jongeren van de Neocatechumenale Weg laten van zich horen

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 14 december 2018
Aandachtig gehoor
Aandachtig gehoor
Pastoor Giancarlo Rizzo van de Spaanstalige parochie is echt een muziekliefhebber
Pastoor Giancarlo Rizzo van de Spaanstalige parochie is echt een muziekliefhebber

Vrijdag­avond 14 december was er in Almere Poort een kerst­con­cert, uitgevoerd met koor en orkest door jongeren van de Neocatechumenale Weg. Dit concert vindt ook plaats in de bajes en bij de daklozen.

Het was druk in de Missio ad Gentes in Almere, de zaal voor de bijeenkomsten was op maximum capaciteit gevuld met mensen die kwamen luisteren naar kerstliederen uit allerlei landen. Er heerste een familiesfeer en dat past natuurlijk goed bij het kerst­feest. Die gezellige sfeer kwam ook door de korte getuigenissen van gezinnen van de Missio ad Gentes, tussen de liederen door en door de hapjes en drankje na afloop, waardoor iedereen nog even ontspannen kon 'socializen'.

Het concert was daarvoor ook gehouden in het huis van bewaring in Zaandam, voor gevangenen met psychische problemen. Voor een concert voor een andere groep in een huis van bewaring was helaas geen moge­lijk­heid bij gebrek aan voldoende bewaarders. Er zal kort voor kerstmis ook nog een concert gehouden worden voor de mensen van de straat die bij de zusters van Moeder Teresa komen eten.

Een mooi initiatief! In Almere waren de nodige priesters gekomen, zoals de pastoor van Almere, Sandor Koppers, met ver­schil­lende parochianen, pastoor Jan Vriend uit Laren, pastoor Carlos Fabril uit Naarden, pastoor Giancarlo Rizzo van de Spaans­ta­lige parochie en ver­schil­lende anderen. Goed dat er gelegenheden zijn dat priesters elkaar en mede­ge­lo­vigen informeel kunnen ontmoeten!

Terug