Arsacal
button
button
button
button


Klimaatspijbelaars dragen bij aan bewustwording rond het klimaat

scholieren in Den Haag

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 7 februari 2019

Vandaag zijn meer dan tienduizend scholieren als klimaatspijbelaars naar Den Haag getrokken. Het is niet dat ik voor spijbelen ben - ik geloof niet dat ik zelf ooit gespijbeld heb - maar ik vind het heel positief dat scholieren laten zien dat zij betrokken zijn bij dit geweldige vraagstuk waar de mensheid voor staat.

Soms willen kinderen altijd méér: nog een ijsje of een groter ijsje. Deze scholieren geven een ander signaal. Er is alleen toekomst voor deze aarde als we ons meer en meer bewust worden van de gevolgen van ons consumptief gebruik van grondstoffen. Dat heeft alles te maken met verantwoord gedrag. De schepping is er voor alle mensen en we moeten samen zorgen voor een mooie, rechtvaardige wereld voor iedereen. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren snappen hoe belangrijk deze problematiek is en de politiek duidelijk maken dat zij als jonge generaties concrete inzet willen.

Er zijn vandaag mooie stappen gezet in het kader van de bewustwording van klimaatverandering en milieuproblemen. Dit is helemaal in de geest van onze paus Franciscus en zijn Encycliek Laudato sì die over deze vragen gaat.

Terug