Arsacal
button
button
button


Vastenactie Pelgrimswandeling ging langs Gein en Vecht

'Wandelen over water

nieuws - gepubliceerd: zaterdag, 13 april 2019

De vastenactie ging dit jaar over de betekenis van water, natuurlijk met name in ont­wik­ke­lingslanden, maar ook dichter bij huis: de jaarlijkse, driedaagse vastenactie wandeling rond Weesp, had dit jaar als thema: ‘Wandelen over water’. Dat gebeurde letterlijk doordat bruggen over Gein en Vecht werden overgegaan, maar ook door de inhoud van de bezinningsmomenten tijdens de pelgrimstocht.

Op zaterdag­ochtend heb ik meegelopen met de bijna tachtig deelnemers. De meesten van hen hadden er al twee dagen wandelen op zitten: per dag zo'n twintig kilometer, dit jaar in de streek rond Weesp, Muiden, Nederhorst den berg, Nigtevecht enz., een prachtig gebied dat zich goed leent voor een pelgrimsroute die water als bezinningsthema heeft.

Voor pelgrimsleider Guus Prevoo was het - althans in deze hoedanigheid - waar­schijn­lijk de laatste keer, omdat zijn pensionering in zicht komt.

Maar ik zou me kunnen voorstellen dat hij toch nog wel graag meeloopt, want de sfeer is goed en al lopende komen er allerlei mooie gesprekken tot stand. Maar een deel van de tocht wordt in stilte gegaan, het gaan tenslotte om een bezinnende pelgrimage.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug