Arsacal
button
button
button


Bezoek aan Stichting Miss IQ

Hulp voor school en sport op Curacao

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 26 april 2019

De Stichting Miss IQ hield een presentatie van haar werkzaamheden vooral ten behoeve van scholen in achterstandswijken van Curacao. Jaarlijks verscheept de stichting een flink aantal containers met schoolmeubilair naar het eiland, waar in de arme wijken de situatie in de scholen veel te wensen over laat.

Mw. Ruth Groenewoud is de initiatiefneemster en voorzitter van de Stichting, die sinds 2011 bestaat. Ik maak deel uit van het comité van aanbeveling waartoe de nieuwe commissaris van de koningin van Noord Holland sinds kort ook behoort. De Stichting is een ANBI die geld inzamelt om het mogelijk te maken met name het onderwijs in de arme gebieden van Curacao te steunen met goed schoolmeubilair, dat afkomstig is vaak van scholen uit Neder­land die sluiten of verhuizen of om andere redenen nieuw meubilair krijgen. De kosten zitten vooral in de verscheping in grote zeecontainers van dit meubilair. Het is een mooi doel en heel concreet.

Onlangs is mw. Groenewoud bij paus Franciscus geweest. In het Noord Hollands Dagblad heeft een mooi verslag gestaan van haar bezoek. In het Casa Santa Marta waar de paus woont heeft zij de heilige Mis bijgewoond en na aflkoop de gelegenheid gekregen de paus een oorkonde te geven en iets over haar stichting te vertellen. De paus bemoedigde haar en vroeg haar vooral door te gaan met dit goede werk.

Website van de stichting:

Terug