Arsacal
button
button
button


Pastoor-deken Timmermans in Haarlem begraven

nieuws - gepubliceerd: maandag, 17 juni 2019
De kist met het lichaam van de overledene wordt neergelaten in het graf
De kist met het lichaam van de overledene wordt neergelaten in het graf

Maandag 17 juni was ik bij de begrafenis van oud deken Leo Timmermans, die bijna 90 jaar oud, is overleden na ruim 62 jaar priester te zijn geweest van ons bisdom, waarvan de laatste tien jaar van zijn werkzaam leven als deken van Haarlem.

De uitvaart vond plaats in de Adelbertus­kerk in Haarlem vanwaar het maar een klein stukje lopen is naar de R.K. Begraaf­plaats Sint Barbara. In een goedgevulde kerk had pastoor Jan van Diepen de uitvaartmis geleid in concelebratie met pastoor van de parochie George Paimpillil. Ook in de kerk was een heel aantal priesters aanwezig om de oud-deken uitgeleide te doen. De zon begeleidde de processie naar de laatste rust­plaats en de gebeden bij het graf. Moge hij nu leven in het eeuwig licht!

We condoleren de vele mensen die pastoor Timmermans missen, in het bijzonder zuster Irene die 48 jaar voor hem heeft gezorgd. Verder ontmoette ik familie uit Nes en Weesp. Ook aan hen allen mijn condoleances in dank voor wat deze priester zovele jaren in dienst van Christus en de Kerk heeft verricht.

Terug