Arsacal
button
button
button


REA op Kerkepad: bezoek aan drie lokaties in het bisdom

nieuws - gepubliceerd: maandag, 2 september 2019
De REA leden
De REA leden
Haarlemmerliede
Haarlemmerliede
Bovenkerk
Bovenkerk

Na een reguliere vergadering bracht de REA (Raad voor Economische Aangelegenheden) van het bisdom Haarlem-Amsterdam een werkbezoek aan drie lokaties in het bisdom waar bijzondere initiatieven of bouw­werk­zaam­heden plaats­vin­den.

Haarlemmerliede

Het eerste bezoek gold Haarlemmerliede waar de pastorie is omgebouwd voor kloosterlijke bewoners. Het initiatief ‘Broeders van het stille leven’ biedt mannen die celibatair willen leven in een religieuze gemeen­schap daartoe gelegenheid. Er is plaats voor drie broeders en een gast die het leven kan komen proeven gedurende minstens tien dagen. Op zondag 6 oktober vindt de opening en inze­ge­ning plaats. Pastoor Bernard Zweers gaf een toelichting en enkele bestuursleden en de architect waren aanwezig om mee uitleg te geven en alles te laten zien. We wensen dit mooie initiatief alle zegen toe!

Obrechtkerk

Daarna ging de reis naar de Obrechtkerk (O.L. Vrouw van de Aller­heiligste Rozen­krans) waar de pastorie is verbouwd om er een katholiek studentenhuis te vestigen voor meisjes. Vrouwelijke studenten die katholiek meelevend zijn en zich willen inzetten in de parochie zijn er van harte welkom.

Bovenkerk

De derde bestemming was Bovenkerk, waar een jaar geleden de St. Urbanus­kerk is afgebrand. Ik schrok er toch nog wel van hoe weinig er overeind staat, maar gelukkig was de parochie goed verzekerd en gaat alles opgebouwd worden. Uit Bovenkerk komt nog extra financiële steun om ook de bijkomende kosten te kunnen dekken. Pastoor Jongerden, de architect en leden van het parochie­bestuur, de lokatiecoördinator en de voorzitter van de steunstichting waren aanwezig om ons te ontvangen en alles toe te lichten.

We eindigden de dag in het bisschopshuis naast de kathedraal met een gezamenlijke maaltijd. Inderdaad, het is niet alleen maar kommer en kwel; er wordt ook iets opgebouwd in Gods kerk!


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug