Arsacal
button
button
button


Bisdommedewerkers bewonderen de bisschopsstad

curie-uitje in Haarlem

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 4 oktober 2019

Vrijdag­mid­dag 4 oktober vond het jaarlijkse uitstapje van de bisdom mede­wer­kers plaats. Dat was dit jaar geconcentreerd op de bisschopsstad Haarlem. Het was een gezellig en ontspannen samenzijn. Wat hebben zij gedaan?

De middag begon op het bisschopshuis bij de kathedraal. vandaaruit gingen de mede­wer­kers van de bisschoppelijke curie in groepjes de stad in onder leiding van een deskundige gids. Ook ik heb me bij een van de groepjes aangesloten en zag in een leuke stads­wan­de­ling Haarlem zoals ik het nog niet kende, met name in de ver­schil­lende hofjes - Haarlem is een hofjesstad - was ik nog nooit geweest. Het weer was niet geweldig, maar gelukkig hielden we het tijdens het grootste deel van de tocht droog. Op de grote markt aangekomen begon het flink te regenen, maar toen was het tijd om terug te gaan.

Na een gezellig samenzijn in het bisschopshuis kwam het volgende onderdeel: de klim naar het licht. Zoals meer dan 70.000 mensen voor hen beklommen de bisdom­me­de­werkers de torens van de kathedraal na een tocht door de koepel en over de gewelven van het majestueuze gebouw.

De middag werd besloten met een heerlijke buffet­maal­tijd en zo was er voor iedereen ruimschoots gelegenheid om elkaar eens op een andere manier te ontmoeten en te spreken.

 

Foto's hieronder: J.M. Smits-Van Schaik


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug