Arsacal
button
button
button


Alphacursus.... Jaar van het geloof-avonden... jongerenbijeenkomst

catechese in het jaar van het geloof

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 7 december 2012
kerstboom op de grote markt in Haarlem
kerstboom op de grote markt in Haarlem

Veel parochies zetten in dit Jaar van het Geloof extra in op catechese en vorming. Initiatieven in Haarlem, Schoon­hoven en Nieuw Vennep kwamen deze week op mijn weg.

De parochies van Haarlem-oost (Pastoor van Ars, Johannes de Doper, St. Joseph) kennen al vele jaren de Alpha-cursus en ieder jaar weet pastoor H. Niesten weer een prachtige groep bijeen te krijgen. Dinsdag 4 december maakte ik een avond mee rond het thema "Kerk" en constateerde dat bij de alpha-cursus een crèche werd aangeboden om ook ouders van jonge kinderen in de gelegenheid te stellen de avonden mee te maken. Een goed idee!

Donderdag­avond was ik in Schoon­hoven voor de heilige Mis, een lezing en aanbidding in het kader van het Jaar van het Geloof. Het gaat hier om een hele serie avonden rond thema's van het tweede Vaticaans concilie, die zeer goed bezocht worden. Er waren donderdag­avond meer dan vijftig mensen aanwezig voor een avond rond het document van het concilie over de Godsdienstvrijheid ‘Dignitatis humanae’.

Vrijdag 7 december was ik 's avonds in Nieuw Vennep, eigenlijk gewoon voor een bezoek, maar doordat de pastoor niet kon komen door het slechte weer, heb ik samen met kapelaan Ruben Torres de heilige Mis gevierd met de jongeren die iedere eerste vrijdag sa­men­ko­men voor een jongeren­avond en dan altijd met de heilige Eucha­ris­tie beginnen. En na zulke ervaringen op verschillende plaatsen is het wel duidelijk: en toch....

DE KERK LEEFT!

Terug