Arsacal
button
button
button


Parochiedag en verkiezing parochie van het jaar

bij de RKK in Hilversum

nieuws - gepubliceerd: zondag, 27 januari 2013
de markt op de parochiedag
de markt op de parochiedag

Zaterdag 26 januari was ik uitgenodigd om mee te werken aan een programma van Kruispunt en kon ik een gedeelte van de parochiedag meemaken die de RKK in Hilversum had georga­ni­seerd. Ondanks het weer en de slechte voorspellingen over ijzel en zo... waren er toch bijna 200 mensen uit allerlei parochies van ons land naar Hilversum gekomen voor een inspirerende parochiedag die dit jaar met name op jeugd en jongeren was gericht.

Ik ontmoette veel bekenden, waaronder de nodige mensen uit parochies van ons bisdom Haarlem-Amsterdam. Een van de parochies, de O.L. Vrouw koningin van de Vredes­parochie in Amsterdam, behoorde tot de genomineerden, maar de prijs voor beste parochie ging dit jaar toch naar het zuiden waar kapelaan Guus van der Weegen in Sittard een prachtige Kinderclub heeft opgezet die iedere zaterdag bijeen komt en waar gemiddeld meer dan honderd kinderen naar toe komen.

Al was het niet ons eigen bisdom waar de prijs naar toe ging, ik vond het toch heel mooi en bijzonder om dit mooie kinderwerk in actie te zien op een filmpje dat werd getoond. Mooi ook om te zien hoe iemand die ik nog heb meegemaakt als seminarist toen ik docent was op Rolduc, zich in de “praktijk” heeft ontwikkeld!

Op de parochiedag was ook een kleine markt met materialen en enkele katholieke initiatieven aanwezig.

Terug