Arsacal
button
button
button


Blauwe zusters bestaan vijfentwintig jaar!

nieuws - gepubliceerd: zondag, 10 maart 2013
een kleine herinnering voor de gasten...
een kleine herinnering voor de gasten...

Deze zondag vierden de "blauwe zusters" (de zusters van het mensgewoorden Woord en de Maagd van Matará) het vijfentwintig-jarig bestaansjubileum van hun con­gre­ga­tie. Het religieus instituut dat nog maar zo kort bestaat, telt nu meer dan duizend zusters! Daarnaast zijn er ook de paters, die onder meer in Alkmaar werkzaam zijn. Voor de viering in Heiloo waren de mede-zusters uit Limburg en Den Haag gekomen en religieuzen van andere con­gre­ga­ties.

's Morgens was er een heilige Mis met mgr. J. van Burgsteden, 's Middags was ik bij een ontmoeting en aanbidding met roepingengebed. Bij die gelegenheid heb ik gesproken over het belang van het religieuze leven in de Kerk als teken en concrete uitdrukking van de roeping tot heiligheid.

De religieuzen beleven dat door hun toe­wijding aan God en geloften op de drie evangelische raden (armoede, zuiverheid en gehoorzaamheid), die precies willen ingaan tegen wat de mens geneigd is te zoeken: rijkdom, (seksueel) genot en de baas willen zijn. Religieuzen zijn een belangrijk teken, zeker ook in onze samenleving!

Op 19 maart is de officiële dag van het 25-jarig bestaan.

Terug