Arsacal
button
button
button


Gebed voor ontvoerde bisschoppen

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 31 mei 2013
Bidden om uitzicht op vrede...
Bidden om uitzicht op vrede...

Vele weken zijn al verstreken sinds de ontvoering van Mar Gregorios en Paul Yazigi, respectievelijk de Syrisch-orthodoxe en de Grieks-orthodoxe bis­schop­pen van Aleppo in Syrië. Paus Franciscus heeft oproepen gedaan om hen vrij te laten en ook Sant'Egidio zet zich daarvoor in.

Mar Gregorios heeft ons bisdom vaker bezocht, hij was bestrokken in de gesprekken over de Paasdatum die in Amsterdam zijn gehouden en heeft een lezing gehouden op De Tiltenberg.

Sant'Egidio kent beide bis­schop­pen al jarenlang als mannen van dialoog en vrede, die zich altijd hebben ingezet voor respectvolle relaties met de islam en voor het vreedzaam samenleven van de kinderen van Abraham in Syrië en het hele Midden-Oosten.

Sant'Egidio zet zich ook in voor een diplomatieke oplossing voor het conflict in Syrië en in alle gemeen­schappen van Sant'Egidio in de wereld wordt dagelijks gebeden voor de vrijlating van de bis­schop­pen.

Ook wij willen ons aansluiten bij de oproep van de paus en het gebed om hun vrijlating en om een beëindiging van de gewelddadigheden die zoveel onschuldige mensenlevens kosten.

Terug