Arsacal
button
button
button


Vigilie (gebedswake) met paus Franciscus

nieuws - gepubliceerd: zondag, 28 juli 2013
Vigilie (gebedswake) met paus Franciscus

Zaterdag 27 juli vond 's avonds de gebedswake met de paus plaats. Opnieuw werden de verwachtingen overtroffen: naar schatting woonden tegen de drie miljoen mensen de viering bij.

In de middag was er een voor­pro­gramma met allerlei zangers, zangeressen en acts. Een leuk moment was zeker honderden bis­schop­pen te zien bewegen op de muziek en de aanwijzingen van de leider van een dans­groep van jongens en meisjes: handen in de lucht, ronddraaien, door de knieën, klappen enzovoorts.

Het programma was zeer fraai vorm gegeven. In aanwezigheid van de paus was er een uitvoering rond het woord dat Franciscus ooit heeft gehoord: herstel mijn huis! Ook de paus ging hier op in; opnieuw wist hij met eenvoudige woorden en een heldere bood­schap grote indruk te maken.

Voor de Mis op zondag zullen we zien. Bij de wake hoorde ik al dat de laatste kilometer van het strand met mensen, geen schermen meer had om op te kijken. Zij waren erbij, maar kregen niets mee! De belang­stel­ling is veel groter dan verwacht.

Alles is overigens goed georga­ni­seerd. Heel knap is dat men in de laatste twee dagen alles heeft ver­plaatst naar het strand van Copacabana, omdat de voorziene plaats veel te nat is.

Video

Een korte video van dansende jongeren en de meeswingende bis­schop­pen.


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.
Terug