Arsacal
button
button
button


Ga ook eens op retraite!

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 21 augustus 2013
kijkje in de kapel van het Julianaklooster
kijkje in de kapel van het Julianaklooster

Begin augustus was ik op retraite in de Foyer de Charité in Thorn. Mede door De Tiltenberg wordt ieder jaar een priester­re­traite georga­ni­seerd en daar heb ik aan meegedaan. De retraite werd geleid door de zeer ervaren pater dr. G. Wilkens SJ.

Ook in ons eigen bisdom hebben we een mooie retraite-mogelijkheid die ik iedereen kan aanbevelen: het Juliana­klooster in Heiloo, dat een diocesaan centrum is. Daar worden veel mooie retraites gegeven. Maar je moet er wel op tijd bij zijn. Sommige zijn al volgeboekt!

Voor priesters en diaken hoort het erbij dat je regelmatig een retraite doet. Maar ik ervaar het zeker niet als een verplichting. Het is een mooie gelegenheid even tot innerlijke openheid en bezinning te komen, wat afstand te nemen en daardoor sommige zaken ook weer eens iets anders te bekijken. Ik kan het aanbevelen!

In Heiloo zijn er mooie retraites met rector Beemster, pater G. Weijers en de blauwe zusters over allerlei verschillende thema's: over engelen, Maria, de kerkvaders, Grignion de Montfort en ga zo maar door. Die over engelen zijn heel populair.

Bekijk het aanbod maar eens op de website van het heiligdom in Heiloo:

Op Rkactiviteiten staat ook een mooi overzicht van retraites:

Terug