Arsacal
button
button
button


Medewerkers bisdom naar Rome...

nieuws - gepubliceerd: zondag, 8 september 2013
Uitleg over Sant'Egidio in Trastevere (Rome)
Uitleg over Sant'Egidio in Trastevere (Rome)

De medewerkers van de curie van het bisdom Haarlem-Amsterdam keerden zondag­avond 8 spetember in Nederland terug van een kort bezoek aan Rome met onder meer een H. Mis in de Sint Pieter en in de kerk van de Friezen.

Verder brachten de medewerkers een bezoek aan de Sant' Egidio­ge­meen­schap in Trastevere waar zij uitleg kregen over dit mooie in 1968 begonnen initiatief dat als voornaamste doel heeft vriend te worden met de armen (zie foto).

Maar Sant' Egidio zet zich ook in voor het gebed om vrede en de interreligieuze bijeenkomsten zoals die met paus Johannes Paulus II in Assisi begonnen zijn. Daarnaast werken leden van de gemeen­schap als bemiddelaars in conflicten tussen volkeren, wat ze natuurlijk ook heel graag in Syrië zouden willen doen. In de Santa Maria in Trastevere woonden we het avondgebed van de gemeen­schap bij.

Dit bezoek was in deze dagen natuurlijk zeer toepasselijk omdat de paus allerlei initiatieven heeft genomen om het zoeken naar een vreedzame oplossing voor Syrië te bevorderen. De bisdom-medewerkers woonden ook de gebedswake voor de vrede bij met paus Franciscus (zie volgend bericht).

Verder brachten de enthousiaste curie-leden bezoeken aan de basilieken, het oude Rome of het centrum rond Piazza Navona en Pantheon en de Vaticaanse musea met de Sixtijnse kapel. Het Angelusgebed met de paus vormde een mooie afsluiting op de zondag.

Terug