Arsacal
button
button
button


Fons Ziekman draagt dirigeerstokje over aan Sanne Nieuwenhuisen

Bisschop Punt weer helemaal beter

nieuws - gepubliceerd: zondag, 29 september 2013
de bisschop op de fiets
de bisschop op de fiets

Op zondag 29 september heeft de heer Fons Ziekman het ambt van Magister Cantus (letterlijk: zangleraar, de directeur de kathedrale koren) overgedragen aan mevrouw Sanne Nieuwenhuijsen, die dus Magistra Cantus is geworden. Bij deze gelegenheid werd de heer Ziekman - die zeer veel heeft betekend voor het huidige bloeiende Muziek­insti­tuut van de kathedraal - benoemd tot Ridder in de Orde van Sint Sylvester, een onderscheiding die de Bisschop hem bij de feestelijke afscheidsmis heeft uitgereikt.

Echt afscheid nemen doen we gelukkig niet, Fons Ziekman blijft ook na zijn pensionering aan de koor­school verbonden. Bij de receptie in de plebanie kon ik beide Magistri even de hand drukken om hen alle goeds te wensen en te feliciteren. Het publieke gedeelte van deze feestelijke dag werd besloten met een prachtig verrassings­con­cert.

Mgr. Jozef M. Punt is intussen weer helemaal hersteld van zijn operatie. Sinds een maand is hij weer aan het werk en hij ging vanmorgen zelfs op de fiets naar de kathedraal.

Terug