Arsacal
button
button
button


Katholiek onderwijs: “Soulfood geven”

Identiteitsdag VKO

nieuws - gepubliceerd: donderdag, 14 november 2013
Prof. dr. Bert Roebben aan het (slot)woord; daarachter: voorzitter mr. Dick Wijte
Prof. dr. Bert Roebben aan het (slot)woord; daarachter: voorzitter mr. Dick Wijte

In Nijmegen werd op woensdag 13 november de jaarlijkse identiteitsdag van de VKO - Centrum voor katholiek onderwijs - gehouden. Een gedeelte ervan kon ik meemaken.

Het is een dag om school­bestuurders, identiteits­be­ge­leiders en schoolleiders te inspireren om de katholieke identiteit van hun school vorm te kunnen geven, of - zoals keynote-spreker prof. dr. Bert Roebben het verwoordde -: de identiteit van katholieke onderwijs houdt in: “soulfood” geven: langzaam voedsel dat te denken geeft, waarbij de katholieke traditie als voeding moet blijven dienen.

Het gaat er dus (ook) om leerlingen aan het denken te zetten, te laten zien dat er meer manieren zijn om naar dezelfde werkelijheid te kijken. Roebben onderstreepte ook het belang de ouders mee te nemen in de identiteit van de school; in die zin kan de katholieke school als een brede school worden verstaan: breed verankerd in de gemeen­schap met een vormende taak die breder is dan de leerlingen­ge­meen­schap alleen. Zeker een dag die “soulfood” gaf!

Terug