Arsacal
button
button
button


Herdenking pater Frans van der Lugt op avond van de martelaren

nieuws - gepubliceerd: woensdag, 9 april 2014
pater Frans van der Lugt s. J. +
pater Frans van der Lugt s. J. +

Vrijdag 11 april wordt om 18.30 uur in de Sint Nicolaas­basi­liek tegenover het Centraal Station in Amsterdam de Avond van de Martelaren gehouden. Tijdens deze viering, die geleid wordt door mgr. J. Punt, zal de uit deze stad afkomstige pater Frans van der Lugt worden herdacht. Hieronder vindt U het complete programma. De avond is gratis toegankelijk.

Voor de vierde keer wordt de avond van de martelaren georga­ni­seerd door Kerk in Nood. Op deze avond worden degenen herdacht die in het afgelopen jaar hun leven hebben gegeven voor hun geloof. Christenvervolging is in veel gebieden in de wereld helaas nog steeds aan de orde van de dag.

Deze week werd de 75 jarige pater Frans van der Lugt sj uit zijn huis gehaald, mishandeld en doodgeschoten. Pater Van der Lugt, afkomstig uit een Amsterdams bankiersgezin, zette zich in Homs in Syrië in voor verzoening onder moslims en christenen en zette zich in voor armen en uitgestotenen, onder wie mensen met een verstandleijke beperking. Kerk in Nood heeft de pater in het verleden onder­steund.

Een flink aantal bis­schop­pen zullen aan deze avond deelnemen, onder wie ook ikzelf, om eer te betuigen aan pater Frans van der Lugt en aan allen die hun leven hebben moeten geven voor hun geloof.

De avond duurt tot 21.30 uur 's avonds.

PROGRAMMA:

18.30 uur H. Mis in de St. Nicolaas­kerk

19.30 uur Start van de gebeds­avond met aanbidding en kruisweg in de St. Nicolaas­kerk

±21.30 uur Afsluiting

Waar:

St. Nicolaas­basi­liek

Prins Hendrikkade 73

Amsterdam (tegenover Centraal Station op 1 minuut lopen)

Terug