Arsacal
button
button
button


Met parochie en bisdom op bedevaart naar Rome

Ga mee in mei 2015

nieuws - gepubliceerd: vrijdag, 9 mei 2014
een van de informatie-bijeenkomsten, hier in Amsterdam
een van de informatie-bijeenkomsten, hier in Amsterdam

Op dinsdag, woensdag en donderdag 6, 7 en 8 mei werden in het bisdom informatie­bijeen­komsten gehouden over de komende bisdom­bedevaart. In Heems­kerk, Langedijk en Amsterdam-Buitenveldert kwamen pastorale krachten en ‘ambassa­deurs’ voor de bedevaart bijeen om meer informatie te krijgen over dit evenement. Vanaf juni is de inschrijving geopend. Maar de eerste parochie die gaat voor een deelnemers­groep van 90 personen is al binnen!

Een bedevaart betekent niet de gehele dag bidden, al is er zeker aandacht voor gezamenlijke vieringen en tijd voor gebed. Het is vooral een mooie ervaring om samen op weg te gaan met de eigen parochie en met het gehele bisdom en heel concreet te ervaren hoe we samen gemeen­schap vormen: samen Kerk! Mgr. Punt en ik gaan ook mee en we hopen vele mensen uit ons bisdom per­soon­lijk te kunnen ontmoeten. Na de periode van fusies en personele unies die veel tijd en aandacht hebben gevraagd, willen we nu stil staan bij waar het uiteindelijk omgaat: het doorgeven en beleven van het evangelie, de navolging van Jezus en het gezamenlijk Kerk zijn in Zijn Geest. En natuurlijk gaan we ook om paus Franciscus te ontmoeten!

De middagen (voor de pastorale krachten) en de avonden (voor 'ambassadeurs') waren goed voorbereid met een mooie power­point­presentatie die ook door de parochies gebruikt kan worden voor een eigen presen­tatie-bijeenkomst. Veel informatie werd gegeven over de busreis en de vliegreis die beide mogelijk zijn, over de speciale kortingen voor jongeren en voor gezinnen, over het projectkoor dat samen met het kathedrale koor de vieringen in de grote basilieken van Rome gaat opluisteren. En nog heel veel meer....

Op het extranet van het bisdom komt de powerpoint­presentatie te staan, aangepast voor de parochies met veel informatie. Binnenkort komen ook de folders be­schik­baar als de definitieve prijzen voor de reis bekend zijn.

Krijg je al een beetje zin? Kom, ga mee!

Terug